Onze Kammeraten

klik op een foto voor meer informatie

Jinke DrosJinke Dros
Ik ben Jinke Dros, teamleider Kammeraat. Ik ben afgestudeerd als Sociaal-Pedagogische Hulpverlener aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. In september 2016 begon ik bij Kammeraat als ambulant begeleider én als stagebegeleider voor studenten die stage lopen bij Kammeraat. Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de ouderenzorg; dit heeft mij gemotiveerd om na mijn studie ook in deze richting te gaan werken. Kammeraat spreekt mij als initiatief erg aan, omdat persoonlijke aandacht en steun voor mensen bij het dagelijks leven met dementie er centraal staan. Daar is veel behoefte aan, juist als het gaat om ouderen met dementie en de mantelzorgers. Door ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor te bieden aan de ouderen, draag ik graag een steentje bij aan hun kwaliteit van leven.
André KijlstraAndré Kijlstra
Ik ben André Kijlstra. Ik ben 22 jaar en ik woon in Drachten. Mijn hobby’s zijn zwemmen, fitness en sleutelen. Ik verwacht veel kennis op te doen over dementie binnen de Kammeraat.
Annie Petra SijtsmaAnnie Petra Sijtsma
Ik ben Annie Petra Sijtsma, 25 jaar oud en ik woon in Berlikum. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding sociaal-pedagogische hulpverlening. Mijn hobby’s zijn reizen en leuke dingen doen met mijn vrienden. Ik ben al enkele jaren werkzaam in een verzorgingstehuis. Ik werk daar met ouderen met dementie. Het lijkt mij leuk om mijn kennis uit te breiden en meer uit mezelf te halen. Daarbij zie je regelmatig op televisie voorbij komen dat ouderen eenzaam thuis zitten of dat de mantelzorger overbelast is. Ik wil mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat ouderen minder eenzaam zijn en de mantelzorger even wordt ontlast.
AnnikaAnnika
Ik ben Annika, 23 jaar en ik zit in het 4e jaar van Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt, bijvoorbeeld op een zorgboerderij en het speciaal onderwijs. Mijn hobby’s zijn jongleren, puzzelen en tekenen. Ik wil een Kammeraat zijn omdat ik mensen interessant vind en het leuk vind om naar verhalen te luisteren en iemand vrolijkheid te brengen.
Daniëlle Kim SchramDaniëlle Kim Schram
Mijn naam is Daniëlle Kim Schram en ik woon in Wier. Sinds dit schooljaar zit ik in het tweede jaar van de studie Sociaal-Pedagogisch Hulpverlening en loop ik stage bij Kammeraat. Tijdens deze stage wil ik leren om te gaan met mensen met dementie. Verder vind ik het belangrijk dat ik samen met de oudere een leuke en gezellige tijd heb, waar we beiden met een goed gevoel op terug kunnen kijken.
Daphne SchipperDaphne Schipper
Ik ben Daphne Schipper, 20 jaar oud. De Kammeraat is een uitdaging voor mij. De doelgroep ‘mensen met dementie én hun mantelzorgers’ interesseert mij. Ik hoop dat we met team Kammeraat het onderzoek positief afronden en dat we iets kunnen betekenen voor eenzame ouderen. Niemand moet zich eenzaam voelen.
Demi GerritsmaDemi Gerritsma
Mijn naam is Demi Gerritsma, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Kimswerd. Op dit moment ben ik tweedejaars student Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik heb voor Kammeraat gekozen omdat ik het belangrijk vind dat de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen met dementie blijft verbeteren. Hier zou ik graag aan willen bijdragen door deze mensen ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor te bieden.
Dieuke KooyDieuke Kooy
Mijn naam is Dieuke Kooy en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Leeuwarden en werk bij een restaurant in Leeuwarden. Ik heb een jaar de PABO gedaan en nu ben ik tweedejaarsstudente Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik vind het leuk om muziek te luisteren en gezellig dingen te doen met vrienden. Ik heb nog nooit met mensen met dementie gewerkt en ben dus erg benieuwd naar wat ik kan verwachten. Doordat Kammeraat zich richt op ouderen die eenzaam zijn en vooral kijkt naar wat de oudere wil doen, trekt het mij aan om hier stage te lopen.
Eric VellingaEric Vellinga
Ik ben Eric Vellinga, ik ben 22 jaar en ben op dit moment tweedejaarsstudent Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en breng ik veel tijd door met mijn vrienden. ‘Kammeraat’ zijn betekent voor mij dat je mensen die het niet altijd even makkelijk hebben een leuke dag kunt bezorgen.
Esther BosmaEsther Bosma
Mijn naam is Esther Bosma, ben 23 jaar en woon in Leeuwarden. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de studie Sociaal- Pedagogische Hulpverlening. Voor mijzelf wil ik gaan ontdekken hoe ik de levenskwaliteit van deze doelgroep kan verbeteren en ik hoop dat ik door mijn ervaring een waardevolle bijdrage hierin kan leveren.
Ewoud SpoelstraEwoud Spoelstra
Hallo, mijn naam is Ewoud Spoelstra. Ik ben 22 jaar oud en ik woon in Garijp. In mijn vorige opleiding heb ik veel geleerd over hoe je om moet gaan met mensen. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring op gedaan hoe je sport kunt toepassen bij verschillende doelgroepen. Wat mij aanspreekt in Kammeraat is dat het een nieuw project is waarmee we ouderen willen benaderen vanuit hun behoeftes en perspectief.
FleurFleur
Ik ben Fleur, 19 jaar en ik woon in Leeuwarden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om af te spreken met vrienden, series te kijken en muziek te luisteren en nieuwe muziek te ontdekken! Ik heb voor de studie Sociaal-Pedagogische Hulpverlening gekozen omdat ik het een interessante studie vind en het een breed georiënteerde studie is waar ik later veel kanten mee op kan. Kammeraat vind ik een mooie organisatie omdat het jong en oud met elkaar in contact brengt, plus dat Kammeraat zich inzet voor het verlichten van eenzaamheid, een van de ergste dingen voor een mens.
Frits FransenFrits Fransen
Ik ben Frits Fransen en sinds 1977 werkzaam in de Jeugdhulpverlening. Na meer dan 25 jaar in de hulpverlening gewerkt te hebben, heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Het begeleiden van leerprocessen is een uitdaging voor mij en mijn verwachting met Kammeraat is dat ik daar volledig aan mijn trekken kom. Wat me aantrekt is de nieuwe wijze van werkplekleren en dat de mens centraal staat. Daarnaast worden de studenten gedwongen om zelf leervragen te bedenken en dat ze niet iets wordt voor geschreven. Zelf initiatieven tonen en niet vooraf weten wat de uitkomst is. Het experimenteel leren wil ik graag ondersteunen. Zelf heb ik weinig ervaring in het werken met ouderen en dementie, maar ik ben wel nieuwsgierig en wil de benodigde kennis vergaren. Karen vind ik een inspirerende collega. Zelf woon ik nu meer dan 36 jaar samen met de liefde van mijn leven en vorm een gezin met drie geweldige zonen. Mijn vrouw werkt in de Jeugdhulp en mijn oudste zoon heeft rechten gestudeerd. Misschien kunnen we daar nog gebruik van maken. Mijn hobby’s zijn sport, ik fiets en wandel graag en doe aan waterpolo vanaf mijn 14e jaar. Daarnaast rijd ik motor en houd van muziek, kunst en schilder af en toe.
Henk Jan SikmaHenk Jan Sikma
Mijn naam is Henk Jan Sikma, ik ben 20 jaar en ik woon in Dronrijp. Ik volg de opleiding Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik ben nu bezig aan mijn tweede studiejaar op Stenden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om veel tijd door te brengen met mijn vrienden en om te voetballen. Wat mij het meeste aanspreekt aan ‘Kammeraat zijn’, is de positieve benadering van de mensen. Daarnaast zie ik ‘Kammeraat’ als een nieuwe uitdaging omdat ik nog geen werkervaring heb met ouderen met dementie en hun mantelzorgers.
Jonna AppelJonna Appel
Mijn naam is Jonna Appel, ik ben 24 jaar en kom eigenlijk uit Duitsland. Sinds een jaar woon ik nu in Leeuwarden en ben op dit moment tweedejaars student Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden hogeschool. Ik ben heel erg enthousiast en wil graag mijn humor en mijn positiviteit inbrengen tijdens het werken met ouderen. Voor mij is het belangrijk dat de ouderen vooral zichzelf kunnen zijn en dat wij samen onze dagen op een prettige manier vormgeven.
Lisanne van der VeldeLisanne van der Velde
Mijn naam is Lisanne van der Velde (23) en kom uit Surhuisterveen. De afgelopen twee jaar heb ik werkervaring mogen opdoen binnen de gehandicaptenzorg waaronder ook een klein stukje ouderen zorg viel. Ik vond het erg leuk om met ouderen en gehandicapten te werken. Je krijgt erg veel waardering voor het werk dat je doet en daarbij is het gewoon erg mooi om te zien dat je echt iets kan betekenen voor de mensen om je heen. Daarom is Kammeraat ook de keuze geweest voor mijn stage. Dit initiatief sluit mooi aan bij mijn ervaring en interesses. Naast mijn opleiding houdt ik mij bezig met verschillende sporten waarbij paardrijden vooral mijn favoriete bezigheid is. Verder hou ik ontzettend veel van reizen en creativiteit.
Maaike KuiperMaaike Kuiper
Mijn naam is Maaike en ik ben 19 jaar. Ik woon in Leeuwarden, maar in het weekend ga ik naar mijn ouders in Veendam. Ik vind sporten erg leuk, ik doe aan volleybal en ga naar de sportschool. Ook vind ik het leuk om dingen te doen met mijn vrienden en vriendinnen. Op dit moment studeer ik Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het tweede jaar. Ik heb ervoor gekozen om bij Kammeraat stage te gaan lopen, omdat ik dementie erg interessant vind en mij er graag verder in wil verdiepen. Ik zou graag iets voor iemand willen betekenen, zowel voor de oudere als voor de mantelzorger.
Maren BulthuisMaren Bulthuis
Mijn naam is Maren Bulthuis, ik ben 21 jaar en kom uit IJlst. Momenteel ben ik tweedejaars student SPH aan de Stenden hogeschool te Leeuwarden. Ik hou van positiviteit en ben een echt gezelschapsmens. Als Kammeraat wil ik graag samen met ouderen een zinvolle en leuke dag hebben. Voor mij is het een compleet nieuwe ervaring en ik heb zin om veel nieuwe ervaringen op te doen.
Matthijs de VriesMatthijs de Vries
Ik ben 20 jaar en kom uit Hoogeveen. Inmiddels ben ik naar Leeuwarden verhuisd omdat ik hier Sociaal Pedagogische Hulpverlening studeer. Ik houd van sporten, (bord)spelletjes spelen en dingen ondernemen met vrienden. Ik heb voor Kammeraat gekozen omdat ik de ouderenzorg een warm hart toedraag.
Nadeshda JohannsNadeshda Johanns
Mijn naam is Nadeshda Johanns, ik ben 22 jaar oud en woon in Leeuwarden. Momenteel ben ik vierdejaars studente Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Mijn tweede jaar heb ik bij Kammeraat stage gelopen. Ook het onderzoek in het derde studiejaar ging over Kammeraat, toen nog in de pre-pilotfase. Kammeraat ontwikkelt zich steeds verder en daar lever ik graag een bijdrage aan. Mensen met dementie hebben mijn hart gestolen. Al snel merkte ik dat de wijze waarop ik graag zorg verleen, namelijk vanuit een liefdevolle, respectvolle en open houding en uitgaande van de wensen en behoeften van de ander, aansluit bij de behoefte van de cliënten binnen Kammeraat. Tijdens mijn stage wil ik onderzoeken hoe je een professioneel, respectvol en wederzijds warm contact met cliënten kunt hebben. Daarnaast hoop ik met mijn scriptie over het inzetten van muziek bij de ouderen binnen Kammeraat een effectieve bijdrage te mogen leveren.
Nicole HallemaNicole Hallema
Mijn naam is Nicole Hallema. Ik woon in Boksum en ben 22 jaar! Bekende inwoners van Volendam vind ik helemaal geweldig! Ik heb gekozen voor Kammeraat omdat ik graag iets wil betekenen voor ouderen!
Nienke BoddeNienke Bodde
Mijn naam is Nienke Bodde, ik ben 21 jaar en woon in Munein. In mijn vrije tijd speel ik basketbal en onderneem ik andere leuke dingen met mijn vrienden. Ik ben derdejaars student Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Hiervoor heb ik een mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg gedaan. Tijdens mijn mbo-opleiding ben ik in aanraking gekomen met ouderen. De klik was er meteen en ik heb dan ook een passie ontwikkeld voor de ouderenzorg. Kammeraat kijkt naar de persoon met dementie en zet deze voorop. Er is niet alleen aandacht voor de persoon met dementie, maar ook voor de mantelzorgers. Samen zorgen we ervoor dat het dementieproces op een zo prettig mogelijke manier wordt doorlopen.
Pieter BijlsmaPieter Bijlsma
Mijn naam is Pieter Bijlsma en ik ben 22 jaar oud, ik woon in het dorp Garijp in de gemeente Tytsjerksteradiel. Door mijn vorige opleidingen en hobby’s heb ik veel ervaring met verschillende sporten. Mijn hobby is voetballen, en ik houd van gezellige dingen doen met andere mensen. Wat mijn aanspreekt in de Kammeraat is dat er gekeken wordt naar wat de oudere zelf wil en niet naar wat de mensen eromheen willen.
Samantha DrostSamantha Drost
Mijn naam is Samantha Drost en ik ben 21 jaar. Ik woon in Goutum, mijn hobby’s zijn turnen en acro en verder leuke dingen doen met vrienden. Voordat ik aan de opleiding Sociaal-Pedagogische Hulpverlening begon heb ik maatschappelijke zorg gedaan. Hierin heb ik ervaring opgedaan bij ouderen met dementie en in de gehandicaptenzorg. Deze doelgroepen spreken mij nog steeds erg aan omdat de mensen zo dankbaar zijn. Dat geeft mij voldoening om dit werk te doen. Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding SPH waarin we stage lopen. De keuze om deze stage te doen was voor mij snel duidelijk omdat ik het werken met ouderen met dementie erg leuk vind. Ik vind het mooie aan deze stage dat je iets voor de oudere én de mantelzorger kan betekenen.
Sander TeertstraSander Teertstra
Mijn naam is Sander Teertstra, ik ben 21 jaar oud en woon in Sexbierum. Mijn hobby’s zijn voetballen, tennissen, hardlopen en toneel spelen. Waarom ik voor Kammeraat heb gekozen is simpel. Ik werk al vier jaar in een verpleeghuis en wil graag iets met ouderen gaan doen in de thuissituatie. Geer en Goor brengen schrijnende situaties aan het licht en hier wil ik graag iets aan doen.
Siem TijssenSiem-Tijssen
Mijn naam is Siem Tijssen en ik ben 22 jaar oud. Kammeraat is een uitdaging voor mij omdat wij als studenten dit project zelf mogen opzetten. Met de doelgroep ‘ouderen met dementie’ heb ik al veel ervaring door eerdere stages in mijn mbo-opleiding. Niemand hoeft eenzaam te zijn!
Sietske GroeniaSietske Groenia
Mijn naam is Sietske. Ik ben 18 jaar, woon in Leeuwarden en ben momenteel tweedejaarsstudent Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en sporten. Het lijkt me leuk en interessant om met mensen te werken en ze te helpen waar nodig. Ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij Kammeraat omdat ik het heel belangrijk vind dat de kwaliteit van leven voor mensen met dementie verbetert. Ik wil er graag voor zorgen dat zij zich niet eenzaam voelen. Ook vind ik het belangrijk om hun mantelzorgers het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Iemand die écht naar je luistert en voor je klaarstaat en waarmee je een leuke tijd kunt beleven vind ik belangrijk.
TessaTessa
Ik ben Tessa, 23 jaar oud, afgestudeerd aan de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Ik heb een positieve instelling, denk in oplossingen, ben een levensgenieter, geduldig en een teamplayer. Ik hou van lezen, sporten, koken/bakken. Ik heb gekozen voor Kammeraat, omdat de doelgroep ouderen vaak een ‘vergeten’ doelgroep is binnen het maatschappelijk werk, terwijl dit juist een interessante doelgroep is. Bij Kammeraat wordt echt gekeken naar de persoon zelf en niet alleen naar de dementie. Focus op kwaliteit van leven en het persoonlijk contact spreekt me hierbij aan. Contact met de persoon zelf, maar ook met diens netwerk.
Tsjerk de JongTsjerk de Jong
Mijn naam is Tsjerk de Jong. Ik ben een dramatherapeut in opleiding bij Stenden Hogeschool. Ik zit in het derde jaar van de opleiding. Ik woon in Leeuwarden. Mijn hart ligt bij oudere mensen. Ik wil samen kleur geven aan de dag van mensen met dementie. In Kammeraat ben ik op zoek naar nieuwe methodieken die ik kan toepassen om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.
Wytske de VriesWytske de Vries
Ik ben Wytske de Vries, 19 jaar oud en ik woon in Winsum. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Wat ik onder andere graag wil leren bij Kammeraat is hoe ik de ouderen en de mantelzorgers passende aandacht en steun kan bieden. Verder hoop ik hier natuurlijk vele fijne, mooie en leuke momenten te beleven!
YlvaYlva
Mijn naam is Ylva, ben 22 jaar oud en vierdejaars SPH studente. Naast school werk ik parttime in een snackbar in Franeker, waar ik tevens woon, en ben ik notulist voor een buurtvereniging. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met het bakken van lekkernijen, films, series & boeken. Ik loop stage bij Kammeraat, omdat ik graag iets wil betekenen voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers. Het is schrijnend hoe velen van hen in eenzaamheid, isolatie en met veel stress leven.