Onze Kammeraten

klik op een foto voor meer informatie

Dineke de HaanDineke de Haan
Mijn naam is Dineke de Haan, en ik ben als stagecoach betrokken bij Kammeraat. Regelmatig bespreek ik in groepsverband of in individuele gesprekken wat er leeft bij de studenten van Stenden hogeschool, waar ze tegenaan lopen en hoe ze zich ontwikkelen in hun leerproces. Ik werk sinds 1976 in het onderwijs, en ben er door deze jarenlange ervaring van overtuigd geraakt dat oprechte belangstelling en aandacht een waardevol middel is om samen gewenste doelen te bereiken, op welk gebied deze ook mogen liggen. Ik hoop dat mijn studenten dit voorbeeld in hun eigen contacten met ouderen met dementie ook in de praktijk gaan brengen.
Jinke DrosJinke Dros
Ik ben Jinke Dros, teamleider Kammeraat. Ik ben afgestudeerd als Sociaal-Pedagogische Hulpverlener aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. In september 2016 begon ik bij Kammeraat als ambulant begeleider én als stagebegeleider voor studenten die stage lopen bij Kammeraat. Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de ouderenzorg; dit heeft mij gemotiveerd om na mijn studie ook in deze richting te gaan werken. Kammeraat spreekt mij als initiatief erg aan, omdat persoonlijke aandacht en steun voor mensen bij het dagelijks leven met dementie er centraal staan. Daar is veel behoefte aan, juist als het gaat om ouderen met dementie en de mantelzorgers. Door ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor te bieden aan de ouderen, draag ik graag een steentje bij aan hun kwaliteit van leven.
Anna van der HoningAnna van der Honing
Hoi ! Mijn naam is Anna van der Honing, 22 jaar jong en ik woon in Heerenveen. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan het Stenden. Ik zie mijzelf als een vrolijke meid die graag voor anderen klaar staat. Mijn vrije tijd besteed ik het liefste aan winkelen, films kijken, makeuppen, taarten bakken, tijd doorbrengen met vrienden maar ook andere dingen zoals zingen, knutselen en naar museums gaan. De keuze voor Kammeraat was voor mij snel gemaakt. In mijn vorige stage heb ik al ervaring opgedaan met mensen met dementie en op deze manier kan ik mij hier nog meer in verdiepen en iets voor een ander betekenen.
Annie Petra SijtsmaAnnie Petra Sijtsma
Ik ben Annie Petra Sijtsma, 25 jaar oud en ik woon in Berlikum. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding sociaal-pedagogische hulpverlening. Mijn hobby’s zijn reizen en leuke dingen doen met mijn vrienden. Ik ben al enkele jaren werkzaam in een verzorgingstehuis. Ik werk daar met ouderen met dementie. Het lijkt mij leuk om mijn kennis uit te breiden en meer uit mezelf te halen. Daarbij zie je regelmatig op televisie voorbij komen dat ouderen eenzaam thuis zitten of dat de mantelzorger overbelast is. Ik wil mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat ouderen minder eenzaam zijn en de mantelzorger even wordt ontlast.
AnnikaAnnika
Ik ben Annika, 23 jaar en ik zit in het 4e jaar van Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt, bijvoorbeeld op een zorgboerderij en het speciaal onderwijs. Mijn hobby’s zijn jongleren, puzzelen en tekenen. Ik wil een Kammeraat zijn omdat ik mensen interessant vind en het leuk vind om naar verhalen te luisteren en iemand vrolijkheid te brengen.
Annouk ToorenburgAnnouk Toorenburg
Mijn naam is Anouk en ik studeer SPH aan Stenden hogeschool. Ik heb gekozen voor de zorg, omdat ik hier veel voldoening uit haal. Dit vind ik een heel belangrijk aspect. Genieten van het leven! Daarom heb ik ook voor Kammeraat gekozen. Het zin geven aan een dag voor iemand die hier moeite mee heeft maakt mijn dag.
Demi GerritsmaDemi Gerritsma
Mijn naam is Demi Gerritsma, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Kimswerd. Op dit moment ben ik tweedejaars student Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik heb voor Kammeraat gekozen omdat ik het belangrijk vind dat de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen met dementie blijft verbeteren. Hier zou ik graag aan willen bijdragen door deze mensen ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor te bieden.
Dieuke KooyDieuke Kooy
Mijn naam is Dieuke Kooy en ik ben 20 jaar oud. Ik woon in Leeuwarden en werk bij een restaurant in Leeuwarden. Ik heb een jaar de PABO gedaan en nu ben ik tweedejaarsstudente Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. Ik vind het leuk om muziek te luisteren en gezellig dingen te doen met vrienden. Ik heb nog nooit met mensen met dementie gewerkt en ben dus erg benieuwd naar wat ik kan verwachten. Doordat Kammeraat zich richt op ouderen die eenzaam zijn en vooral kijkt naar wat de oudere wil doen, trekt het mij aan om hier stage te lopen.
Frits FransenFrits Fransen
Ik ben Frits Fransen en sinds 1977 werkzaam in de Jeugdhulpverlening. Na meer dan 25 jaar in de hulpverlening gewerkt te hebben, heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt. Het begeleiden van leerprocessen is een uitdaging voor mij en mijn verwachting met Kammeraat is dat ik daar volledig aan mijn trekken kom. Wat me aantrekt is de nieuwe wijze van werkplekleren en dat de mens centraal staat. Daarnaast worden de studenten gedwongen om zelf leervragen te bedenken en wordt ze niets voorgeschreven. Zelf initiatieven tonen en niet vooraf weten wat de uitkomst is. Het experimenteel leren wil ik graag ondersteunen. Zelf heb ik weinig ervaring in het werken met ouderen en dementie, maar ik ben wel nieuwsgierig en wil de benodigde kennis vergaren. Karen vind ik een inspirerende collega. Zelf woon ik nu meer dan 36 jaar samen met de liefde van mijn leven en vorm een gezin met drie geweldige zonen. Mijn vrouw werkt in de Jeugdhulp en mijn oudste zoon heeft rechten gestudeerd. Misschien kunnen we daar nog gebruik van maken. Mijn hobby’s zijn sport, ik fiets en wandel graag en doe aan waterpolo vanaf mijn 14e jaar. Daarnaast rijd ik motor en houd van muziek, kunst en schilder af en toe.
Iris HofmanIris Hofman
Ik ben Iris, 22 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Op dit moment ben ik tweedejaars SPH studente op Stenden. Naast mijn opleiding werk ik als baliemedewerkster bij sportcentrum Ursus waar ik ook groepslessen geef. Je kunt mij omschrijven als iemand die altijd eerlijk is, een positieve instelling heeft en een levensgenieter is. Omdat ik nog maar weinig ervaring heb met deze doelgroep, wil ik graag leren bij Kammeraat hoe ik mensen met dementie en hun mantelzorgers de best passende aandacht en steun kan geven. Daarnaast hoop ik deze mensen een leuke dag te bezorgen die ze bijblijft en wil ik hun mantelzorgers graag ondersteunen. Ik zie dit als een leuke, nieuwe uitdaging.
Jaqueline SmitJaqueline Smit
Ik ben Jaqueline, 23 jaar en woon in Leeuwarden. Als ik vrij ben ga ik graag even duiken in het buiten water of ben ik bezig met het bedenken van nieuwe recepten. Ik kook graag en hou ook veel van reizen. Persoonlijk vind ik het ook heerlijk om gewoon even een rondje te fietsen.
Ik heb voor de studie Sociaal Pedagogische hulpverlener gekozen omdat ik graag mensen wil helpen. Mijn doel is om ooit zelf een soort van dagbesteding te beginnen waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen versterken. Daarom vind ik het ook zo leuk om stage te lopen bij Kammeraat, de kracht in de mens naar boven te halen. Op een creatieve manier de mens laten in zien wat allemaal nog kan en mogelijk is. Ik ben geraakt door het feit dat er zoveel ouderen eenzaam zijn, ik wil ze graag helpen om weer een netwerk op te bouwen waar ze nog jaren van kunnen genieten.
Maaike KuiperMaaike Kuiper
Mijn naam is Maaike en ik ben 19 jaar. Ik woon in Leeuwarden, maar in het weekend ga ik naar mijn ouders in Veendam. Ik vind sporten erg leuk, ik doe aan volleybal en ga naar de sportschool. Ook vind ik het leuk om dingen te doen met mijn vrienden en vriendinnen. Op dit moment studeer ik Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het tweede jaar. Ik heb ervoor gekozen om bij Kammeraat stage te gaan lopen, omdat ik dementie erg interessant vind en mij er graag verder in wil verdiepen. Ik zou graag iets voor iemand willen betekenen, zowel voor de oudere als voor de mantelzorger.
Maren BulthuisMaren Bulthuis
Mijn naam is Maren Bulthuis, ik ben 21 jaar en kom uit IJlst. Momenteel ben ik tweedejaars student SPH aan de Stenden hogeschool te Leeuwarden. Ik hou van positiviteit en ben een echt gezelschapsmens. Als Kammeraat wil ik graag samen met ouderen een zinvolle en leuke dag hebben. Voor mij is het een compleet nieuwe ervaring en ik heb zin om veel nieuwe ervaringen op te doen.
Marijke KramerMarijke Kramer
Mijn naam is Marijke Kramer en ik ben 18 jaar. Ik woon in Workum en ben momenteel tweedejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool. Mijn hobby’s zijn dansen en fotograferen. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te doen met mijn vriendinnen. Als Kammeraat wil ik ervoor zorgen dat de oudere een leuke dag heeft en dat ik daarnaast de mantelzorger ontlast. Het is een hele nieuwe ervaring voor mij, maar ik heb er ontzettend veel zin in!
Nadeshda JohannsNadeshda Johanns
Mijn naam is Nadeshda Johanns, ik ben 22 jaar oud en woon in Leeuwarden. Momenteel ben ik vierdejaars studente Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Mijn tweede jaar heb ik bij Kammeraat stage gelopen. Ook het onderzoek in het derde studiejaar ging over Kammeraat, toen nog in de pre-pilotfase. Kammeraat ontwikkelt zich steeds verder en daar lever ik graag een bijdrage aan. Mensen met dementie hebben mijn hart gestolen. Al snel merkte ik dat de wijze waarop ik graag zorg verleen, namelijk vanuit een liefdevolle, respectvolle en open houding en uitgaande van de wensen en behoeften van de ander, aansluit bij de behoefte van de cliënten binnen Kammeraat. Tijdens mijn stage wil ik onderzoeken hoe je een professioneel, respectvol en wederzijds warm contact met cliënten kunt hebben. Daarnaast hoop ik met mijn scriptie over het inzetten van muziek bij de ouderen binnen Kammeraat een effectieve bijdrage te mogen leveren.
Rixt van der ZeeRixt van der Zee
Mijn naam is Rixt Leanna van der Zee. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Oudwoude. Op dit moment ben ik tweedejaars student Sociaal – Pedagogische Hulpverlening. Mijn interesse ligt bij de ouderenzorg. Wat ik mooi vind aan Kammeraat is dat zij anders kijken naar de mens. Er wordt gekeken naar zijn/haar mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Naast dat je iemand een leuke dag kunt bieden kun je tegelijkertijd de mantelzorgers even ontlasten. Mijn interesses liggen bij de natuur, dieren en creatief bezig zijn. Ik hoop er een leuke en leerzame tijd van te maken bij Kammeraat!
Robyn SprietsmaRobyn Sprietsma
Mijn naam is Robyn Sprietsma, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding sociaal pedagogisch hulpverlening. Mijn allergrootste hobby is dansen. Ook vind ik het leuk om met mijn familie of vrienden en vriendinnen af te spreken. Ik heb gekozen voor Kammeraat, omdat ik graag wil bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen met dementie. Daarnaast is het een nieuwe doelgroep voor mij en lijkt het mij mooi om nieuwe ervaringen op te doen.
Siem VisserSiem Visser
Hallo! Ik ben Siem Visser, woon in Leeuwarden en ben 21 jaar oud. Momenteel studeer ik Sociale Pedagogische Hulpverlening op Stenden en ik zit nu in het tweede jaar. Ik ben een rustige en geduldige jongen, houd van gesprekken en gezellig met andere mensen dingen ondernemen (koffie en cake is ook nooit verkeerd). Bij Kammeraat wil ik meer leren over mensen met dementie en hoe ik ze kan ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten.
Sietske GroeniaSietske Groenia
Mijn naam is Sietske. Ik ben 18 jaar, woon in Leeuwarden en ben momenteel tweedejaarsstudent Sociaal-Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool. Mijn hobby’s zijn gitaar spelen en sporten. Het lijkt me leuk en interessant om met mensen te werken en ze te helpen waar nodig. Ik heb ervoor gekozen om stage te lopen bij Kammeraat omdat ik het heel belangrijk vind dat de kwaliteit van leven voor mensen met dementie verbetert. Ik wil er graag voor zorgen dat zij zich niet eenzaam voelen. Ook vind ik het belangrijk om hun mantelzorgers het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Iemand die écht naar je luistert en voor je klaarstaat en waarmee je een leuke tijd kunt beleven vind ik belangrijk.
TessaTessa
Ik ben Tessa, 23 jaar oud, afgestudeerd aan de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. Ik heb een positieve instelling, denk in oplossingen, ben een levensgenieter, geduldig en een teamplayer. Ik hou van lezen, sporten, koken/bakken. Ik heb gekozen voor Kammeraat, omdat de doelgroep ouderen vaak een ‘vergeten’ doelgroep is binnen het maatschappelijk werk, terwijl dit juist een interessante doelgroep is. Bij Kammeraat wordt echt gekeken naar de persoon zelf en niet alleen naar de dementie. Focus op kwaliteit van leven en het persoonlijk contact spreekt me hierbij aan. Contact met de persoon zelf, maar ook met diens netwerk.
Wytske de VriesWytske de Vries
Ik ben Wytske de Vries, 19 jaar oud en ik woon in Winsum. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding Sociaal-Pedagogische Hulpverlening. Wat ik onder andere graag wil leren bij Kammeraat is hoe ik de ouderen en de mantelzorgers passende aandacht en steun kan bieden. Verder hoop ik hier natuurlijk vele fijne, mooie en leuke momenten te beleven!
YlvaYlva
Mijn naam is Ylva, ben 22 jaar oud en vierdejaars SPH studente. Naast school werk ik parttime in een snackbar in Franeker, waar ik tevens woon, en ben ik notulist voor een buurtvereniging. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met het bakken van lekkernijen, films, series & boeken. Ik loop stage bij Kammeraat, omdat ik graag iets wil betekenen voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers. Het is schrijnend hoe velen van hen in eenzaamheid, isolatie en met veel stress leven.
Yvette StoelwinderYvette Stoelwinder
Mijn naam is Yvette stoelwinder ik ben 20 jaar oud en woon in het kleine dorpje Lippenhuizen. Mijn hobby is paardrijden en ik hou van actief bezig te zijn. Op dit moment zit ik in het 2e leerjaar van de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening op het Stenden te Leeuwarden.
Ik hoop tijdens mijn stage bij Kammeraat een goede hulpverlener te worden en er te zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, wanneer het nodig is een luisterend oor te bieden en ze weer kleur aan de dag te geven.