Onze Kammeraten

klik op een foto voor meer informatie

Jinke DrosJinke Dros
Ik ben Jinke Dros, teamleider Kammeraat. Ik ben afgestudeerd als Sociaal-Pedagogische Hulpverlener aan Stenden Hogeschool te Leeuwarden. In september 2016 begon ik bij Kammeraat als ambulant begeleider én als stagebegeleider voor studenten die stage lopen bij Kammeraat. Een aantal jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met de ouderenzorg; dit heeft mij gemotiveerd om na mijn studie ook in deze richting te gaan werken. Kammeraat spreekt mij als initiatief erg aan, omdat persoonlijke aandacht en steun voor mensen bij het dagelijks leven met dementie er centraal staan. Daar is veel behoefte aan, juist als het gaat om ouderen met dementie en de mantelzorgers. Door ondersteuning, gezelschap en een luisterend oor te bieden aan de ouderen, draag ik graag een steentje bij aan hun kwaliteit van leven.
Anna van der HoningAnna van der Honing
Hoi ! Mijn naam is Anna van der Honing, 22 jaar jong en ik woon in Heerenveen. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan het Stenden. Ik zie mijzelf als een vrolijke meid die graag voor anderen klaar staat. Mijn vrije tijd besteed ik het liefste aan winkelen, films kijken, makeuppen, taarten bakken, tijd doorbrengen met vrienden maar ook andere dingen zoals zingen, knutselen en naar museums gaan. De keuze voor Kammeraat was voor mij snel gemaakt. In mijn vorige stage heb ik al ervaring opgedaan met mensen met dementie en op deze manier kan ik mij hier nog meer in verdiepen en iets voor een ander betekenen.
Anne-KoopmansAnne Koopmans
Mijn naam is Anne Koopmans, ik ben 21 jaar oud en momenteel zit ik in het tweede jaar van de studie SPH te Stenden. Ik ben afkomstig uit het Friese dorpje Abbegea, maar ik woon nu ruimschoots een jaar op kamers in Leeuwarden. In mijn vrije tijd mag ik graag leuke dingen doen met vrienden en familie. Daarnaast werk ik in de bediening en in de gehandicaptenzorg. Ervaring met de doelgroep ouderen (met dementie) heb ik niet, maar ik ben benieuwd naar wat mij te wachten staat en ik hoop een leuke tijd te hebben als Kammeraat.
Annouk ToorenburgAnouk Toorenburg
Mijn naam is Anouk en ik studeer SPH aan Stenden hogeschool. Ik heb gekozen voor de zorg, omdat ik hier veel voldoening uit haal. Dit vind ik een heel belangrijk aspect. Genieten van het leven! Daarom heb ik ook voor Kammeraat gekozen. Het zin geven aan een dag voor iemand die hier moeite mee heeft maakt mijn dag.
Danique BeistaDanique Beista
Hallo ik ben Danique Beista ik ben 20 jaar oud en ik woon in Goutum. Momenteel volg ik de opleiding maatschappelijke zorg niveau 4 aan het ROC Friese poort. Dit is tevens ook mijn examen jaar. Ik hoop aan het eind van deze stage zelfstandig te kunnen werken en veel te weten over dementie. Ik vind het belangrijk dat mensen met dementie een zinvolle plezierige dagbesteding hebben.
Esther DatemaEsther Datema
Mijn naam is Esther en ik woon in Groningen. Ik heb ondertussen de leeftijd van 25 bereikt. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening op Stenden hogeschool. Ik kan omschreven worden als spontaan, heel sociaal en over het algemeen altijd vrolijk. Als Kammeraat zou ik de mensen een fantastisch leuke dag geven, op basis van hun wensen en behoeften. Ik sta open voor nieuwe ervaringen en kennis met deze doelgroep, en ik kijk hier ook naar uit.
Iris HofmanIris Hofman
Ik ben Iris, 22 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Op dit moment ben ik tweedejaars SPH studente op Stenden. Naast mijn opleiding werk ik als baliemedewerkster bij sportcentrum Ursus waar ik ook groepslessen geef. Je kunt mij omschrijven als iemand die altijd eerlijk is, een positieve instelling heeft en een levensgenieter is. Omdat ik nog maar weinig ervaring heb met deze doelgroep, wil ik graag leren bij Kammeraat hoe ik mensen met dementie en hun mantelzorgers de best passende aandacht en steun kan geven. Daarnaast hoop ik deze mensen een leuke dag te bezorgen die ze bijblijft en wil ik hun mantelzorgers graag ondersteunen. Ik zie dit als een leuke, nieuwe uitdaging.
Jaqueline SmitJaqueline Smit
Ik ben Jaqueline, 23 jaar en woon in Leeuwarden. Als ik vrij ben ga ik graag even duiken in het buiten water of ben ik bezig met het bedenken van nieuwe recepten. Ik kook graag en hou ook veel van reizen. Persoonlijk vind ik het ook heerlijk om gewoon even een rondje te fietsen.
Ik heb voor de studie Sociaal Pedagogische hulpverlener gekozen omdat ik graag mensen wil helpen. Mijn doel is om ooit zelf een soort van dagbesteding te beginnen waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen versterken. Daarom vind ik het ook zo leuk om stage te lopen bij Kammeraat, de kracht in de mens naar boven te halen. Op een creatieve manier de mens laten in zien wat allemaal nog kan en mogelijk is. Ik ben geraakt door het feit dat er zoveel ouderen eenzaam zijn, ik wil ze graag helpen om weer een netwerk op te bouwen waar ze nog jaren van kunnen genieten.
Lou GelhausenLou Gelhausen
Mijn naam is Lou. Ik ben 21 jaar oud en studeer op Stenden Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik woon nu 1,5 jaar in Leeuwarden en kom oorspronkelijk uit Duitsland. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding en loop stage bij Kammeraat. In het begin van de stage was ik een beetje bang, want ik had nog niet zoveel ervaring met mensen met dementie. Maar in korte tijd heb ik kunnen zien hoe leuk en waardevol het werk bij Kammeraat is Ik heb tot nu toe al zo veel verschillende mensen ontmoet en hoop voor de toekomst dat ik mijn ervaringen met deze doelgroep nog mag uitbreiden.
Maren BulthuisMaren Bulthuis
Ik ben Maren Bulthuis, senior bij Kammeraat. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding sociaal pedagogisch hulpverlener. In 2016 ben ik begonnen bij Kammeraat en heb hierdoor al vele mooie ervaringen opgedaan. Voor mij is het kijken naar wat iemand nog wel kan erg belangrijk en dit is ook waar Kammeraat zich voor inzet. Daarnaast vind ik het mooi dat Kammeraat er is voor de persoonlijke aandacht en de ondersteuning voor zowel de mensen met dementie als de mantelzorger.
Marijke KramerMarijke Kramer
Mijn naam is Marijke Kramer en ik ben 18 jaar. Ik woon in Workum en ben momenteel tweedejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden Hogeschool. Mijn hobby’s zijn dansen en fotograferen. Daarnaast vind ik het leuk om dingen te doen met mijn vriendinnen. Als Kammeraat wil ik ervoor zorgen dat de oudere een leuke dag heeft en dat ik daarnaast de mantelzorger ontlast. Het is een hele nieuwe ervaring voor mij, maar ik heb er ontzettend veel zin in!
Melissa ten HarmsenMelissa ten Harmsen
Mijn naam is Melissa ten Harmsen en ik ben 22 jaar oud. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn hbo-opleiding, SPH. Ik heb gekozen voor de zorg, omdat ik graag mensen wil helpen en mensen (weer) aan het lachen wil maken. Zorg is in mijn ogen dankbaar werk en daarom heb ik ook gekozen voor Kammeraat. Ik wil iets betekenen voor ouderen met dementie en hun mantelzorgers. Een luisterend oor bieden, een leuke activiteit doen of gewoon even lekker kletsen met een bakje koffie/thee, ik ben overal voor in. Ik ben een actief persoon en vind het leuk om altijd bezig te zijn met iets. Ik hoop in de tijd dat ik bij Kammeraat ben veel leuke momenten te beleven en dat ik mensen een fijn vertrouwd gevoel kan geven.
Rixt van der ZeeRixt van der Zee
Mijn naam is Rixt Leanna van der Zee. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Oudwoude. Op dit moment ben ik tweedejaars student Sociaal – Pedagogische Hulpverlening. Mijn interesse ligt bij de ouderenzorg. Wat ik mooi vind aan Kammeraat is dat zij anders kijken naar de mens. Er wordt gekeken naar zijn/haar mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Naast dat je iemand een leuke dag kunt bieden kun je tegelijkertijd de mantelzorgers even ontlasten. Mijn interesses liggen bij de natuur, dieren en creatief bezig zijn. Ik hoop er een leuke en leerzame tijd van te maken bij Kammeraat!
Rosanna PohlRosanna Pohl
Ik ben Rosanna, 21 jaar en ik zit momenteel in het tweede jaar SPH. Mijn hobby’s zijn zwemmen en dingen doen met vrienden. Ik heb voor Kammeraat gekozen, omdat  het mij erg leuk lijk om samen met een oudere een leuk en zinvol dagdeel door te brengen. Voor mij is het ook een nieuwe doelgroep en ik denk dat ik tijdens deze stage veel nieuwe en leerzame ervaringen in het werken met mensen met dementie kan opdoen.
Siem VisserSiem Visser
Hallo! Ik ben Siem Visser, woon in Leeuwarden en ben 21 jaar oud. Momenteel studeer ik Sociale Pedagogische Hulpverlening op Stenden en ik zit nu in het tweede jaar. Ik ben een rustige en geduldige jongen, houd van gesprekken en gezellig met andere mensen dingen ondernemen (koffie en cake is ook nooit verkeerd). Bij Kammeraat wil ik meer leren over mensen met dementie en hoe ik ze kan ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten.
Yvette StoelwinderYvette Stoelwinder
Mijn naam is Yvette stoelwinder ik ben 20 jaar oud en woon in het kleine dorpje Lippenhuizen. Mijn hobby is paardrijden en ik hou van actief bezig te zijn. Op dit moment zit ik in het 2e leerjaar van de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening op het Stenden te Leeuwarden.
Ik hoop tijdens mijn stage bij Kammeraat een goede hulpverlener te worden en er te zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, wanneer het nodig is een luisterend oor te bieden en ze weer kleur aan de dag te geven.